08-09-2019

Nyhedsbrev september 2019

Nyhedsbrev fra Saraswatipur Venskabsforening

 

Skab tryghed og glæde for et barn i Bangladesh!

 

 

 

 

Ting sker – 

vi kan hverken gøre fra eller til.
Vi har dog altid et valg
at lade som ingenting eller at handle?
Det er op til os selv. 
Tag små skridt det er det sikreste. 
Nogle gange er syvmileskridt nødvendige,
oftest er kærligheden et kald 
til at gøre det ene nødvendige!

 Da uddannelse ofte er første skridt til en bedre fremtid, og da mulighederne for bangladeshiske børn ikke altid ligger lige for, besluttede en arbejdsgruppe at arbejde for genåbning af Saraswatipur Kostskole (1981 - 2015) i det nordlige Bangladesh. Skolens formål er at give børn fra underprivilegerede hjem en stabil dagligdag med kærlige voksne og uddannelse og oplæring i den kristne tro. Der samarbejdes med BLC (Bangladesh Lutheran Church), Den Lutherske Kirke i Bangladesh. Skolen er åben for dagelever fra ethvert trossamfund.

Historik

Tidligere udsendte til Bangladesh oprettede i januar 2016 en venskabsforening for kostskolen, Saraswatipur Venskabsforening (SVF). Venner og bekendte i Bangladesh gjorde det samme og samarbejdspartneren Saraswatipur Academy (SA) fik sin godkendelse januar 2017. 

Jublende glade blev vi, da godkendelsen til at starte skoleprojektet kom i november 2018. I februar 2019 blev der ansat skoleleder, lærere, husmor, kok og vagter/gartnere til skolen. Den 1. marts åbnede skolen med 37 elever og det tal er nu oppe på 53. I denne tre års projektbeskrivelse er der plads til 80 elever fordelt på 60 kostelever og 20 dagelever fra lokalområdet.

Betaling for et barn er 2800 kr. om året, der dækker undervisning, kost og logi, og medicin, hvis sygdom skulle opstå. Man kan selvfølgelig også støtte med mindre beløb.

Saraswatipur Venskabsforening er en del af hjælpeorganisationen
ASSIST  https://www.assist-denmark.dk/

For at opretholde retten til skattefradrag anmoder vi desuden om, at du vil oprette dig som medlem af Assist-Saraswatipur. TAK!

Gaver til Saraswatipur Kostskole indbetales til ASSIST:     

Reg. nr.: 2700.
Bankkonto nr.: 6289 801 233.

Gaver skal mærkes "Saraswatipur".

CPR nr. skal oplyses på indbetalingen for at få skattefradrag. Ved faste bidrag registreres CPR nummeret en gang for alle, og betalingsservice er påkrævet, da vi alle arbejder frivilligt. 

Mobilepay 751522
CPR nr. skal oplyses på betalingen, hvis skattefradrag ønskes.

Læs evt. på http://www.banglakids.dk/  og på Facebook: Banglakids  

Vi bruger kun din mailadresse til udsendelse af nyhedsbreve og informationer. Tak fordi du læste brevet, og vi ser frem til, hvis du har muligheden, at vi sammen kan løfte i flok og hjælpe børn og unge i Bangladesh.

De bedste hilsner på vegne af SVF bestyrelsen, 

Anni Schrøder, anni@fleximontage.net  tlf. 2266 3824

Billedtekst: Riya er 8 år og forældreløs. Moren døde i barselseng og faren forlod Riya, der, indtil optagelsen på skolen, har boet hos en fattig tante.